Traumaohjaus TRE™

TRE™ harjoittelu (Tension and Trauma Releasing Exercises) on tarkoitettu keinoksi palautua äkillisistä ja/tai pitkäaikaisista traumoista.

Trauma ja traumatisoituminen ovat yleisempää kuin luulemmekaan, koska trauma voi muodostua myös purkamattomasta stressaavasta tilanteesta. Trauma ylittää yksilön normaalit selviytymiskeinot ja jää kehoon kunnes sen käsittely on turvallista. TRE™ mahdollistaa trauman pehmeän korjaamisen ilman välitöntä uhkaa uudelleentraumatisoitumisesta.

Menetelmä perustuu kehon luonnolliseen ja neurogeneettisesti ohjautuvaan tapaan palauttaa tasapaino järkyttävissä tilanteissa. Siihen kuuluvat harjoitukset aktivoivat ja liikuttavat stressin ja traumaattisten kokemusten jähmettämiä lihaksia ja sitä kautta mahdollistavat niiden aivo-osien toiminnan, jotka parantavat vakavista traumoista. Apuna käytetään kehon omaa luontaista tärinää, jolla keho säätelee stressiä.

Yksi harjoittelukerta tuo jo kokemuksen menetelmästä ja luo valmiuksia stressin tai varhaisemman trauman kohtaamiselle ja kehotietoisuuden ymmärtämiselle. Sitä, mikä asia elämässä liikahtaa ei voi etukäteen päättää, koska kyse on kehon viisaudesta purkaa trauman aiheuttamia esteitä elämässä. TRE™ prosessin eteneminen onkin hyvin yksilöllistä.

Menetelmän on kehittänyt Tri David Berceli, sosiaalityöntekijä, kehoterapeutti, bioenergia tuntija, henkinen opettaja ja traumatologi. David Berceli on asunut ja työskennellyt 9:ssä maassa kehittäen traumakoulutusta sodan ja luonnonkatastrofien alueilla.

Lisätietoja Bercelin menetelmästä www.traumaprevention.com David on opettanut ja kouluttanut sertifioituja traumamenetelmän osaajia Suomessa www.trefinland.fi Menetelmän oppiminen sertifioidun TRE-ohjaajan opastuksella mahdollistaa harjoitusten käyttämisen itsehoitona.

Tilaa Tre-ohjaus »

 


Yksilöohjaus

Yksilöohjaus toteutuu myös pari- tai perheohjauksena, jossa on mukana esimerkiksi lapsia ja vanhempia.

 


Traumaohjausryhmät

Ryhmäohjauksessa harjoittelulle luodaan tila, jossa ryhmäprosessi tukee yksilön työskentelyä. Ryhmä voi olla joko itse hankittu ryhmä (perhe, työyhteisö, ystävärinki, asiakasryhmä) tai avoin vertaisryhmä, jota ohjaaja vetää. Ryhmä ei edellytä trauman verbaalista jakamista, ryhmässä kuitenkin puhutaan harjoituksiin liittyvistä kokemuksista. Ryhmäharjoittelun lisäksi on mahdollista varata erillisiä keskusteluaikoja psykoterapiaan. Ryhmä voi olla esimerkiksi yhden tai kahden tapaamiskerran kestoinen tai pidemmän ajanjakson prosessi.