Kehohoidot

Shindo®

Shindo® on japanilaisen Kazuko Kuratomin kehittämä rentoutus- ja itsehoitomenetelmä, johon kuuluu sekä rentoutusvenyttely että rentoutushoidot.

 

hieronta2

 


Shindo®-hoito

Shindo on lempeä ja tehokas koko kehon hoito. Se tehdään lattialla futonilla vaatteiden päältä. Tärkeää on saada hoidettavalle sopiva, kivuton ja miellyttävä asento. Shindo-hoitaja tukee hoidettavaa päästämään irti jännitystiloista käymällä läpi koko kehon meridiaanilinjat (energialinjat) päästä varpaisiin ja sormenpäihin. Venytys- ja kierto- ja viipymisasentoja käytetään hoidon tehostamiseksi ja hoidettavaa kunnioittavan tilan luomiseksi.

Sopii hyvin jumikohtien ja jännitysten hoitoon sekä hemmotteluhoidoksi. Hoidolla on kokonaisvaltainen verenkiertoon, aineenvaihduntaan, hermostoon, tukirankaan, lihastasapainoon, mieleen ja sisäelinten energiakiertoon tehoava vaikutus. Sopii myös täydentäväksi hoidoksi systeemisairausten ja kehon virheasentojen hoitoon, hermostolliseen kuntoutukseen sekä mielen, aistien ja tuki- ja liikuntaelinten huoltamiseen.

Tilaa Shindo-hoito »

 


Traumaohjaus TRE™

TRE eli ”tärinäharjoittelu” on kehoa ja mieltä syvällisesti huoltava ja hoitava tekniikka. Yksilöohjaus menetelmän avulla sopii hyvin stressin purkuun ja pitkäaikaisten jännitystilojen hoitoon.

Lue lisää menetelmästä »

 


Shindo® -venyttely

Rentoutusvenyttely shindon avulla kestää 55min-90min, jonka aikana rentoudutaan lempeiden meridiaaniventysten, ohjaajan yksilöllisen tuen ja musiikin avulla.

 • alkulämmittely, hengityksen tärkeys
 • rentoutusharjoituksia
 • 6 shindon perusvenytystä
 • loppurentoutus
 • venytysten aikana opastetaan rentoutumiseen ja irtipäästämiseen kunnioittavan kosketuksen ja verbaalisen ohjauksen avulla.

 


Jomon-Shindo® -venyttely

Jomon-venyttely (Jomon-Strech) on lisäystä shindoon. Se voidaan ajatella itsenäiseksi menetelmäksi tai puhua Jomon-Shindosta® . Jomonissa terveysvaikutus yhdistyy tehokkaaseen kehon ja mielen rentoutukseen luonnollisesti muovautuvien moninaisten venytysten avulla. Jomon rahoittaa ja aktivoi autonomista hermostoa toimimaan luonnollisella tavalla, siksi se auttaa mielen ja kehon tasapainoon.

Jomon venyttely sopii kaikille, koska liikkeet ovat helppoja ja niissä toistetaan meille entuudestaan tutuja asentoja. Liikkeet tehdään joko lattialla maaten apuna käyttäen kehon omaa painoa tai tuolissa istuen, tuolista tukea ottaen tai seisten. Venyttelyä voi tehdä missä vaan ahtaissakin tiloissa, joten se on erinomainen työpaikkaliikunnan väline. Liikkeitä on mahdollista tehdä myös, jos on stressaantunut tai ylirasittunut, siksi menetelmä sopii myös hoidoksi esimerkiksi työuupumuksen tai ikääntymisen tuomaan stressiin. Sopii liikunnallisten erityisryhmien tarpeisiin.

Jomon venytysten tai hoidon jälkeen olo on usein selkeä, rentoutunut ja keskittynyt.

Jomon-shindo® venyttely kestää 20min-90min tai pidempään käyttötarkoituksesta riippuen.

 • alkulämmittely, keskilinjan löytäminen ja hermoston tasapainottaminen
 • jomon ja shindo venytyksiä yksilöohjattuina ja yksilön kehotyyppi huomioiden
 • itsehoitoa jomonin avulla
 • loppurentoutus

Jomon-shindo®-ohjaajana olen myös Shindo® -kouluttaja ja –hoitaja ja tällä hetkellä toinen Suomen Jomon-shindo® pääkouluttajista. Olen koulutuksessani omaksunut kattavasti tietoa länsimaisen anatomian ja fysiologina perusteista. Ks. lisää www.shindo.fi (myös lehtihaastatteluja Kuratomista ja hänen menetelmästään).

Tilaa Jomon-Shindo-venyttely »

 


Shiki Method®

Shiki Method® eli niin sanottu ”kehotyyppiohjaus” on shindosta lähtöisin oleva kehotyöskentelymenetelmä, jonka tarkoitus on auttaa ihmisiä ymmärtämään mielen ja kehon luonnollista ja siten terveellistä tapaa toimia. Sillä voi esimerkiksi huoltaa kehon virheasentoja.

Menetelmän on kehittänyt japanilainen Tadao Kawahara ja se perustuu kehotyypin mukaiseen tasapainoon. Katso lisää www.shikimethod.com. Kun ihminen on tasapainossa painovoiman kanssa liiallinen voiman käyttö ja siten haitallinen stressi vähenevät.

Arjen toiminnat ja totunnaiset tekemisen tavat perustuvat lihasten yhteistoimintaan. Keho on kuitenkin yksilöllinen ja vaatii yksilöllistä energian käytön säätelyä. Menetelmä antaa vastauksen siihen, miksi näin on ja auttaa meitä takaisin luonnolliseen ja siten vähemmän voimia vievään ja stressittömään tekemiseen. Menetelmä auttaa mm. stressaavien virheasentojen korjaamisessa ja mikä parasta, se voi palauttaa tekemisen ilon moniin arkisiin asioihin aina kävelemisestä, kauppakassien kantamisesta kuntosaliharjoitteluun.

Tasapaino on lihassyiden energialinjojen hienovaraista rakentumista yksilöllisessä kehokokemuksessa. Siihen voi vaikuttaa ”testaamalla” oma kehotyyppinsä ja vahvistamalla kyseiselle kehotyypille luontaisia liikeratoja.

Menetelmä on tarkoitettu sekä yksilön oman kasvun tueksi että yhteisön uudelleen oppimisen välineeksi.

 • Saatavilla kehotyyppiohjaus, johon kuuluu kehotyypin testaus ja yksilölliset ohjeet
 • Kokemukselliseen oppimiseen perustuvat demot ryhmät yhteisöille
 • Shiki®-ohjaajakoulutus yhdessä Kymeen kurssiyhdistyksen kanssa www.kurssiyhdistys.fi
Tilaa kehotyyppiohjaus »

 


Shindo® -ohjaajakurssi

Opitaan rentouden tila itsehoidollisten meridiaanivenytysten avulla. Koulutus kestää yhdeksän koulutuspäivää. Koulutus oikeuttaa shindo-tavaramerkin kaupalliseen käyttöön ja rentoutusryhmien ohjaamiseen. Koulutus sopii sekä yksityishenkilöille että ammatinharjoittajien lisäkoulutukseksi. Ei vaadi ennakkotietoa tai -kokemusta menetelmästä.

 


Jomon-Shindo® -ohjaajakurssi

Kurssi sopii liikunnan ja kehotyöskentelyn ammattilaisille ja/tai shindo-koulutuksen käyneille. Opitaan lihaksistoon vaikuttavat rennot ja helpot venyttelyt, joilla on tasapainottava terveysvaikutus. Ohjaajakoulutus kestää neljä viikonloppua. Menetelmän kaupallinen käyttö edellyttää myös Shindo®-ohjaajakurssin opiskelua.